Μικρά κέικ (muffins) με κολοκύθα

Αν το μωρό σας δεν τρώει σκέτα τα λαχανικά, είστε υποχρεωμένες να εφευρίσκετε τρόπους για να διασφαλίσετε μία ποικιλία στη διατροφή του! Τα Muffins που σας προτείνουμε περιέχουν κίτρινα λαχανικά σε μια γευστική μεταμφίεση. Τα διατηρείτε στην κατάψυξη για μέρες και η δοσολογία μας βγάζει περίπου 24 μάφινς

Υλικά
Λίγο σπρέι φυτικού λαδιού
1/2 φλιτζάνι πολτός μήλου
μισό φλυτζάνι φυτικό λάδι
2 ολόκληρα αβγά
4 ασπράδια αβγών
1 φλιτζάνι τριμμένη κολοκύθα
Μισό φλυτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1  φλιτζάνι φύτρο σιταριού
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ με χαμηλό νάτριο 2 κουταλάκια του γλυκού καβουρντισμένη κανέλα

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 150°C. Αλείφετε 24 ατομικά φορμάκια για κέ ικ με το σπρέι φυτικού λαδιού ή σκεπάζετε το καθένα με χαρτί για φόρμες κέι κ. Τα βάζετε στην άκρη.
2. Βάζετε μαζί τον πολτό μήλου, το λάδι, τα αβγά, τα ασπράδια των αβγών, την κολοκύθα και τις σταφίδες στο δοχείο του μπλέντερ. Πολτοποιείτε μέχρι οι σταφίδες να κοπούν σε πολύ μικρά κομμάτια.
3. Ανακατεύετε το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, το μπέικιν-πάουντερ και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Σιγά-σιγά προσθέτετε το μείγμα με την κολοκύθα, χτυπώντας το σε ένα μίξερ με χαμηλή ταχύτητα, ή ανακατεύετε σιγά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4. Χύνετε το βούτυρο στις φόρμες που έχετε ετοιμάσει, γεμίζοντας τα q σε κάθε ταψά¬κι. Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά. Τα κεκάκια έχουν ψηθεί, αν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και όταν τη βγάλετε, είναι καθαρή.